Glöggkompaniet önskar God Jul med nya Decennium

Nu är det officiellt julmånad och Glöggkompaniet firar detta med att släppa julens juligaste album under namnet Decennium – för att fira 10 år som band! Bandet består av musiker kända på egen fot och grupper som Åkervinda, 232 strängar, Alligator Gumbo, Pøbel, Spöket i Köket och många fler.

Artwork_Gloggkompaniet_Decennium
Glöggkompanet – Decennium. Gloggkompaniet ©2023 (MPHGK002).

Med sången i fokus och med rötterna i nordisk, skotsk folkmusik och visa gör Glöggkompaniet vemodiga, dansanta och medryckande tolkningar av vintermörkrets låtskatter som sprider glädje och ljus i årets mörkaste månad. Med stort engagemang och en rejäl dos entusiasm låter bandet influenser från jazz, salsa och amerikansk old-time blandas med en stor kunskap om, och kärlek till, den svenska och keltiska folkmusiken.

Den variationsrika, akustiska instrumenteringen gör att bandet med lätthet hanterar de flesta slags scener. Detta vare sig det krävs lågmäld stämningsmusik, elförstärkt röj eller vadhelst som skulle kunna finnas däremellan – allt med en energi som sprider glädje och ljus i vintermörkret!

Releaseturné runt hörnet med stopp i i Lidköping, Dals-Långed, Göteborg och Malmö! Så fram med glöggen och på med musiken – och bjud in en vän eller två till att lyssna också!

https://open.spotify.com/album/5zlGZR0af3KEvLyW7ubZ4z

och massor av fler kanaler här:
https://www.artistcamp.com/SmartLinks/9008798577033/

For more information about Glöggkompaniet please visit: https://gloggkompaniet.se

Album Credits:
Glöggkompaniet:
Agnes Åhlund – sång, bouzouki
Vendela Höök – fiol, sång
Thor Ahlgren – säckpipa, flöjter, durspel, bouzouki, sång
Emma Engström – piano, tramporgel, sång
Björn Petersson – kontrabas, sång
Magnus Heebøll Jacobsen – slagverk, sång

Artwork: Emma Engström 
Mix, mastring och inspelning: Björn Petersson

Inspelat i Göteborg 2023.